<< Nazad na spisak doktora

Dr Si. Med Milan Colić

Specijalista opšte hirurgije, Direktor specijalne bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju “Dr Colić”. Bio je predsednik Srpskog udruženja za hirurško lečenje gojaznosti.

Rođen 1961. godine u Kraljevu, diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1987. godine, specijalizirao opštu hirurgiju u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije u Beogradu, gde radi do 1994. godine. Zvanje Primarijusa stiče 2003. godine.

1989. osniva jednu od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, koja prerasta u Specijalnu bolnicu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, čiji je danas suvlasnik i direktor. Usavršava se u referentnim centrima Italije (Instituto Europeo di Oncologia - prof. Jean Yves Petit ), Francuske, Španije (Instituto Javier de Benito), Švedske (Akademikkliniken - prof. Per Heden), Brazila, Meksika, Japana, Amerike. Implementira nove i napredne hirurške tehnike i minimalno invazivne procedure u rekonstrukciji dojke i tretmanu prekomerne gojaznosti u našoj zemlji.

Devedesetih godina učestvuje u radu nevladine organizacije NPA kao hirurg i šef medicinskog tima u okviru mirovne misije tokom ratnih dešavanja u Južnom Sudanu. Kao novinar, autor je preko sto putopisnih reportaža iz najegzotičnijih delova sveta, emitovanih na TV Studiu B pod imenom „Sa svih meridijana”, a takođe je autor i prvog medicinskog programa uživo „NTV Doktor”, koji je pomagao pacijentima i afirmisao struku i nauku.

Član je Internacionalne federacije za hirurško lečenje gojaznosti i metaboličkih poremećaja, a osnivač i prvi predsednik Nacionalnog udruženja za lečenje gojaznosti. Radove je publikovao u brojnim eminentnim svetskim časopisima, kao što je “The Journal of Metabolic Surgery and Allied Care”.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja u zemlji i inostranstvu i zajedno sa bratom tvorac kozmetičkog brenda „Dr Colic Beauty Therapy“ koji je prisutan na tržištu od 2010. godine.

Obrazovanje

  • Medicinskom fakultetu u Beogradu

Uloguj se

Registruj se