Naslovna / Deca

Od sada BESPLATNI senzori za merenje nivoa šećera kod DECE

9:43 - 31. 10. 2020.

Bez iglica, plača i straha, mališanima sa dijabetesom novi senzor pratiće nivo šećera u krvi 24 sata

beba deca dijabetes Senzori za merenje šećera u krvi od sada dostupni i decu Foto: Schutterstock

Senzori za merenje šećera u krvi sa kojih se lako očitavaju podaci, bez direktnog bockanja, od sada su besplatni i dostupni deci i odraslima sa neregulisanom šećernom bolešću.

Direktorka Fonda za zdravstveno osiguranje dr Sanja Radojević Škodrić, rekla je da je reč o inovativnom aparatu koji meri nivo šećera jednostavnim postavljanjem na nadlakticu ruke.
– Lično sam tražila da se pojednostavi procedura i da deca lako dođu do ovog aparata – izjavila je za RTS doktorka Radojević Škodrić i dodala da su senzori sada dostupni svima, i to besplatno.

Aparat meri šećer 24 sata

Prema njenim rečima, aparat 24 časa kontinuirano meri nivo šećera u krvi i alarmira ukoliko dođe do naglog porasta ili pada.
– Ovo je naročito bitno za roditelje dece koja boluju od dijabetesa i koja imaju neprospavane noći kada moraju stalno da prate. Sada, zahvaljujući senzoru koji će sam alarmirati mogu bez brige mirno da spavaju – rekla je doktorka Radojević Škodrić i dodala da se senzori izdaju na svaka tri meseca.

Novi senzor na 3 meseca

Odobrenje za odrasle se obavlja na tercijarnom nivou, od lekara specijaliste endokrinologa, a za decu i na sekundarnom u tercijarnom novou.
– Potom, lekarska komisija overava u filijali Fonda za zdravstveno osiguranje i sam aparat se dodeljuje u Fondu – objasnila je dr Radojević Škodrić.
Nakon toga, svako sledeće odobrenje ide na tri meseca i za šta je zadužen izabrani lekar.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Milan
19:53, 29. 01. 2024.
Odgovori

U Pancevu za ovu izmenu i mogucnost dobijanja senzora lekari specijalisti nisu culi.Problem je i dobijanje insulina i najtezi slucajevi ako prezive mogu se tome nadati a senzori su na nivou bajke.

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo